Naše nejnovější články

Papírová skládačka Nebe peklo ráj (Origami)

Origami je přes 1100 let staré japonské umění tvorby z papíru, které postupně během let převzaly i další kultury.

Skládačka Nebe peklo ráj byla jednou z oblíbených her našeho dětství, které jsme dokázali hrát dlouhé hodiny. Určitě zaujme i vaše děti, které z ní budou nadšené, a ty starší si ji bez problému vyrobí i samy.

Podrobný návod na výrobu najdete zde:

Školní časopis

Vážení rodiče,od měsíce únor jsme spustili nový projekt elektronického školního časopisu,pro žáky 3.- 8. třídy. Tento elektronický školní časopis má za cílposkytnout dětem motivaci, zábavu, podporu fantazie a možnost svobodnépráce při rozhodování v rámci kritického myšlení.Rozdělení témat si žáci vybírají sami během hodin češtiny, a zpracovánítěchto témat je součástí domácího procvičování. Aby měli žáci dobrou …

Číst víceŠkolní časopis

Matematika – úvod

Výuka matematiky je klíčová pro rozvoj kritického myšlení a schopnosti řešit problémy, což jsou dovednosti nezbytné pro úspěch v mnoha oblastech života. Nicméně, mnoho dětí má negativní vztah k matematice, protože ji vnímají jako nudnou a těžkou. Proto je důležité představit matematiku dětem zábavnou a zajímavou formou, která je motivuje a přivádí k zájmu. Tímto …

Číst víceMatematika – úvod

Den Země

Den Země je významný svátek, který se slaví každoročně 22. dubna. Jeho hlavním cílem je připomenout si důležitost ochrany naší planety a podpořit snahy o udržitelný rozvoj. Během tohoto dne se pořádají různé aktivity a akce, které mají za cíl podpořit ekologické myšlení a zvýšit povědomí o otázkách spojených s ochranou přírody a životního prostředí.

Každý z nás může přispět k ochraně Země, ať už tím, že šetříme energií a vodou, používáme ekologické produkty, recyklujeme odpad nebo se zapojíme do dobrovolnických akcí na ochranu přírody. Pokud se všichni spojíme a budeme dbát na udržitelnost, můžeme pomoci chránit naši planetu a zachovat ji zdravou pro budoucí generace.

Ta pravá písnička ke Dni Země, se kterou se každý z nás určitě ztotožní

V tomto videu určeném pro děti od 6 let vás Paxi vezme na prohlídku naší sluneční soustavy, na návštěvu všech osmi planet a dalších menších těles jako asteroidů, komet a na trpasličí planetu Pluto.

Jak dlouho se rozkládají odpadky pohozené v přírodě?

Zajímavé a zábavné stránky pro děti, zaměřené na zvýšení povědomí o správném třídění a recyklaci odpadu najdete zde.

Zábavné pracovní listy k vytisknutí

Interaktivní kvízy, hledání slov a pexeso

Učíme se číslice od 1-10

Zábavné a interaktivní způsoby k procvičování názvů a psaní číslic.

Veselé říkanky na zapamatování číslic

Názvy číslic od 1-10

Nácvik psaní číslic

Písanky – číslice (k vytisknutí klikněte na odkaz)

Pracovní listy k vytisknutí

Číselné omalovánky (k vytisknutí klikněte na obrázek)

Jaro je tu: Ptáci

Jaro začalo a příroda se opět rozezněla ptačím zpěvem. Pojďme se podívat na některé z druhů, které můžeme slyšet ve městech, na vesnicích i zahradách.

Každoročně 1.dubna slavíme Mezinárodní den ptactva. Oslavte ho, nejen v dubnu, poslechem ptačího zpěvu a vycházkou.

Naše tradice:Velikonoce

Velikonoce jsou pohyblivý svátek plný symbolů. Stále se u nás během nich dodržují některé zvyky a tradice, k těm nejrozšířenějším patří pomlázka, barvení vajíček a pečení velikonočního pečiva, jako je beránek, mazanec nebo jidáše.

Ve videu se podíváme na velikonoční zvyky, o kterých jste možná ještě neslyšeli. Víte, že v Austrálii nahradil tradičního velikonočního zajíčka vakojezevec ušatý? A víte jak se koleduje ve Finsku?

Příprava na Velikonoce v Chaloupce na vršku

Jak to dopadne, když si Káťa přinese domů vajíčko? Co se z vajíčka nakonec vyklube? Pojďte se s námi na tento díl podívat.

S Velikonocemi jsou spojená i malá žlutá kuřátka, tak si jich můžete pár vyrobit:

Další nápady na velikonoční tvoření:

VESELÉ VELIKONOCE!

zdroj:edu.ceskatelevize.cz, www.youtube.com

Den učitelů – Jan Amos Komenský

Každým rokem si 28. března v Česku ( a na Slovensku) připomínáme Den učitelů, který slouží jako příležitost k oslavě a uznání všech pedagogů a jejich významné role v našich životech. A ne náhodou Den učitelů připadá na výročí narození Jana Amose Komenského, často nazývaného „učitelem národů“, vynikajícího pedagoga, spisovatele a filosofa, který se narodil na Moravě v roce 1592. Jeho názory na vzdělávání a výuku se staly inspirací pro mnoho dalších pedagogů a odborníků v této oblasti.

Více o o životě a práci Jana Amose Komenského se dozvíte v přiložených animovaných videích:

Jaro je tu: Jarní květiny

Jaro je roční období, kdy se příroda probouzí z dlouhého zimního spánku a všechno kolem nás se začíná zelenat a kvést. Zkuste si s námi pojmenovat nejznámější jarní květiny, podívejte se jestli na obrázcích poznáte ty, co máte třeba před domem nebo na zahrádce, vymalujte si jarní omalovánky a nakonec si podle video návodu vytvořte svůj vlastní jarní kvítek. Hezkou zábavu!

Jarní omalovánky ke stažení

Tvoření pro děti – Tulipány

Tvoření pro děti – Hyacint

Tvoření pro děti – Sedmikráska