Jak se kreslí…

Myslíte, že na malování musíme mít talent? Z praxe je dokázáno, že děti, které hezky kreslí, se prostě oblíbené aktivitě věnují často. To znamená, že hlavně trénují a svou dovednost rozvíjí. Děti, kterým nešlo tvoření podle představ jejich nebo rodičů, s kreativní tvorbou celkem rychle přestanou. Stojí za to vašeho malíře podpořit, aby pokračoval! Stejně jako ve sportu nebo hraní na hudební nástroj se musí každému nejdříve ukázat, jak na to, a pak hlavně cvičit a cvičit. Učený z nebe nespadl a v malování to platí také! Děti potřebují pochopit postupy a vidět hezký výsledek. Radost z výtvoru a pýcha dětského umělce je k nezaplacení! Tvoření dodává také sebedůvěru a zdravé sebevědomí.

Kreslení také aktivuje části mozku, které obvykle nepoužíváme, a tak se zvětšuje jeho kapacita. Také se zlepšuje jemná motorika a trénuje soustředění. Pokud se dítě naučí kreativitě v tvorbě, zvládne v budoucnu řešit i problémy kreativněji, lépe a z více stran.

Na našem Youtube playlistu najdete návody na jednoduché kreslení, které bude děti určitě bavit a díky němuž se naučí kreslit to, co možná ještě nezkusily.