Papírové květiny (nejen) k MDŽ

Snad všechny malé děti s nadšením vyrábějí nejrůznější dárečky pro maminky a babičky. A Mezinárodní den žen je k tomu skvělou příležitostí! Poraďte jim, jak jednoduše vytvořit kytičku z papíru.

Co budete potřebovat? Barevné papíry, tužku, nůžky, lepidlo a stužku.

Jak budete postupovat?

1. Ze zeleného papíru si složte harmoniku.

2. Ve spodní straně papírovou harmoniku slepte nebo převažte stužkou.

3. Vyberte si barevné papíry podle barvy květin, které chcete vytvořit. Předkreslete si na ně jednotlivé květy a opatrně je vystřihněte.

4. Vystřižené květy nalepte na horní část papírové harmoniky.

A máte hotovo! Teď už jen zbývá obdarovat kytičkou, která neuvadá, maminku nebo babičku anebo třeba paní učitelku. Určitě budou mít velkou radost!

A proč vlastně slavíme Mezinárodní den žen? To se dozvíte v přiloženém videu:

Pojďme se společně podívat na historii Mezinárodního dne žen. Tento svátek slavíme 8. března. Ve starověku a středověku byly role žen a mužů většinou rozdělené. Muž pracoval a žena se starala o domácnost. Jenže s rozvojem vědy a techniky se společnost začala měnit. Vývoj v oblasti ženských práv urychlila první světová válka, protože ženy nahradily chybějící muže ve spoustě rolí a dokázaly tak, že jsou stejně schopné jako oni. I dnes je ale na světě spousta míst, kde se ženám jejich práv nedostává. Boj za ženská práva je tak dobré si stále připomínat.

https://edu.ceskatelevize.cz/video/8389-historie-mezinarodniho-dne-zen