Tipy na podzimní tvoření s dětmi

Co podnikat s dětmi, když se venku ochladí a dny se pomalu krátí? Připravili jsme pro vás několik zajímavých tipů inspirovaných podzimním obdobím. Přejeme vám krásný podzim a radostné tvoření.

Papírové halloweenské dýně

https://www.easypeasyandfun.com/paper-jack-olantern/

Materiál:

  • 2 listy oranžového papíru
  • list černého papíru
  • nůžky
  • lepidlo
  • provázek

Postup:

Složte oba oranžové listy do harmoniky a každý v půli utáhněte provázkem, slepte podlouhlé strany dohromady tak, aby se vytvořil kruh. Z černého papíru vystřihněte tvary oči a úst dýně a přilepte na papírovou dýni.

Lepený žalud s předlohou ke stažení

http://www.sikovny-cvrcek.cz/lepeny-zalud

Zvířátka z kaštanů

Jak vidíte z okna, podzim je tu. S ním i krásné barvy stromů a hlavně – KAŠTANY! Podívejte se, jestli vám někde poblíž neroste kaštan, protože právě teď je ta správná doba na jejich sběr. Nejenže plody kaštanu chutnají lesním zvířátkům, ale dají se z nich vytvořit hotová umělecká díla. Zkuste si doma jedno udělat a pusťte se do tvoření zvířátek z kaštanů.

https://www.pigy.cz/novinky/antonin-tvori-zviratka-z-kastanu/

Malované kamínky

Co budete potřebovat:

Podle toho co doma najdete, nebo snadno seženete, můžete použít akrylové barvy, lihové fixy, olejové křídy, tempery nebo olejové barvy. V případě, že nemalujete pouze akrylovými barvami a chcete, aby váš kamínek zůstal stále stejně krásný i v případě “střetu” s vodou, je potřeba použít bezbarvý lak. Veškeré tyto potřeby seženete ve výtvarných obchodech, nebo na internetu.

https://www.crsp.cz/malovane-kaminky-prazdninove-tvoreni-detmi/


Otisky listů

Na procházce nacházíme spoustu spadlých listů. Nasbírejte si kytičku a tu doma využijete k výtvarným činnostem.

https://ddmtrinec.cz/wp-content/uploads/2020/11/OTISKY-LISTŮ.pdf